Bel direct: 020 3311800 - Mail: info@scanningforprofit.nl

Scanning for Profit realiseert kostenbesparingen voor bedrijven. Uw indirecte kosten verlagen wij van meer dan 20 verschillende inkoopthema’s. Hieronder treft u drie voorbeelden aan van onze werkwijze hoe wij uw kosten verlagen.

Afval

Wij weten uw indirecte kosten flink te verlagen door de beste tarieven af te spreken bij leveranciers voor het ophalen van afval. De scherpe tarieven weten wij, omdat dit ons dagelijkse werk is, terwijl u waarschijnlijk slechts eens per 3 jaar een afvalcontract afsluit. Echter zit onze grote meerwaarde in het vaststellen wat u nou precies betaalt, dus ook alle extra kleine kosten zoals administratiekosten maken wij zichtbaar. Vervolgens geeft Scanning for Profit aan hoe u deze omlaag kan brengen, maar meestal voeren wij de stappen om tot besparingen te realiseren voor u uit. Dit klinkt logisch, maar  bij andere afvalpartijen is dat veelal niet het geval. De volgende vragen vinden wij interessant en leveren echte besparingen op. Deze vragen stellen andere inkooporganisaties (bijna) nooit:

  • Kunnen containers minder vaak worden opgehaald?
  • Kan plastic gescheiden opgehaald worden?
  • Hoeveel betaalt u voor het ophalen van medisch of gevaarlijk afval?
  • Worden er extra transportkosten in rekening gebracht als er weinig wordt opgehaald?
  • Krijgt u voor alle afgewerkte olie betaald, of alleen bij meer dan 500 liter?

Lees verder over afval →

Energie: elektra en gas

Het snelste is om uw kwh-tarieven of m3-tarieven te verlagen. Dit is momenteel extra makkelijk, omdat de energie tarieven op de beurs genoteerd staan en deze staan historisch laag; lekker snel verdiend. Echter zijn de grootste besparingen te behalen door even iets verder te kijken:

  • Hoeveel betaalt u voor transportkosten van energie?
  • Hoeveel betaalt u voor uw energiemeters?
  • Betaalt u niet te veel energiebelasting?

Om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kunt u rechtstreeks bij een energie specialist aankloppen. Scanning for Profit biedt u het gemak dat wij op 20 verschillende inkoopthema’s besparingen aantonen. U hoeft dus niet elke keer opnieuw uzelf te introduceren. De gesprekken (en onderhandelingen) doen wij voor u.

Lees verder over energie→

Telecom

Er zijn vele spelers die u gouden bergen beloven als u overstapt naar een andere telecom leverancier en vooral als u overstapt naar Voice over IP bellen (internetbellen). Als u dat de afgelopen 5 jaar niet heeft gedaan, kan dat goed kloppen. Er is veel gaande in de telecom sector (bedenk dat de Iphone in 2007 nog niet bestond). Overstappen kan veel opleveren, maar de grootste winst zit toch vooral in het samenvoegen van verschillende ‘lijnen’. Zoals een pinautomaat-lijn en een alarm/beveiligingslijn. Naast lagere tarieven, zal een goed overzicht u helpen beseffen dat u niet alles gebruikt waar u nu voor betaalt. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren op uw telecom kosten.

Lees verder over telecom→

 

Back to Top

Verhoog uw rendement met 20%

Wij verbeteren uw indirecte inkoop, met behoud van kwaliteit, en op basis van No cure, No pay. En u bepaalt wat een besparing is.
Rendement = opbrengsten / kosten. Meestal lukt het om het rendement van 2,5% naar 3% te verhogen!

Ontzorg uw inkoopafdeling

Wij professionaliseren uw inkoopafdeling door bondige overzichten en toepassen van contractmanagement en procedures.
Doordat wij facturen en contracten uitpluizen en de contract onderhandelingen doen, zal uw inkoopafdeling ontzorgt worden.